<style>.lazy{display:none}</style>Wat is een snelle minilening? – Minilening Aanvragen

Een minilening is een snelle en makkelijke manier om een klein geldbedrag te lenen. Het overkomt iedereen weleens dat de maand net wat te lang duurt en u wat krap bij kas komt te zitten. Of er gaat onverwacht iets kapot maar u kan dit niet direct vervangen omdat het salaris bijvoorbeeld nog niet is overgemaakt. In dit soort gevallen kan men overwegen om een minilening af te sluiten. Bij dit soort mini leningen gaat het vaak om bedragen variërend van € 100 tot € 750 euro welke dan weer binnen 3 a 4 weken terugbetaalt dienen te worden.

Er zijn op het internet tal van kredietverstrekkers welke een dergelijke snelle minilening aanbieden. Zoals het met elke lening het geval is, dus ook met een minilening, kost geld lenen geld. Op deze website kunt u verschillende aanbieders van snelle minileningen bekijken en treft u er ook informatie over de kosten van een dergelijke minilening, de looptijd en hoe snel u over de minilening kan beschikken. Zodat wanneer u overweegt een minilening af te sluiten, dit op een wel overwogen manier kan doen en dat u weet wat de kosten van de minilening zijn wanneer u deze weer dient af te lossen. Om zo onverwachte verrassingen te voorkomen.

Door de invoering van de wetgeving medio 2011 betreffende het aanbieden van een minilening, is het aantal minilening verstrekkers ook behoorlijk afgenomen. Deze aangepaste wetgeving zorgde ervoor dat hoge rentes die gevraagd konden worden voor een minilening, verleden tijd zijn. Het gevolg was dat een aantal minilening aanbieders hun deuren moesten sluiten. Een klein aantal aanbieders van de minileningen zijn op dit moment nog blijven bestaan.

De huidige kredietaanbieders hebben hun bedrijfsvoering behoorlijk moeten aanpassen, samen met de kosten die er werden gevraagd voor een minilening. Dit zorgt ervoor dat er op dit moment een klein aantal aanbieders zijn van minileningen die conform de nieuwe wetgeving deze kleine leningen mogen aanbieden. Deze huidige aanbieders staan onder streng toezicht van de diverse instanties zoals de AFM, om te controleren of deze instanties zich wel aan de regels blijven houden.

Het aanbod van minilening verstrekkers is behoorlijk beperkt geworden sinds dit jaar 2011. Maar toch kan het kiezen van een verstrekker voor het afsluiten van een minilening lastig zijn. De oorzaak hiervoor is vaak de toch wel vage en onduidelijke voorwaarden. In eerste instantie kan een minilening niet erg prijzig lijken. Echter zal het niet de eerste keer zijn dat er bij het terugbetalen ineens extra kosten bij komen, die je bij het afsluiten niet het gezien. Deze kosten staan vaak wel vermeld, maar hiervoor zal je echt de voorwaarden en de website erg grondig moeten doorzoeken. Vaak wordt dan pas duidelijk welke kosten er werkelijk worden gerekend en wat de overige voorwaarden bij een minilening verstrekker zijn. Dit is lang niet bij elke verstrekker het geval, er zit wel verschil in de transparantie tussen de verschillende minilening verstrekkers.

Het zoeken naar alle voorwaarden en kosten is een tijdrovend karwei, op deze website hebben wij alles al uitgezocht. Op deze website is bij de verschillende minilening verstrekkers precies te vinden hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zit. Bij elke verstrekker kan je vinden hoe de hele gang van zaken in zijn werk gaat bij het aanvragen van een minilening. Ook is er precies te lezen wat de kosten zijn voor het afsluiten van het minilening samen met wat eventueel de boetes zijn bij het te laat aflossen van het krediet.

Op een verstandige wijze een snelle minilening afsluiten.

snelle minilening

Ook al is het heel makkelijk om snel een minilening af te sluiten, doet u dat wel op een verstandige wijze. De kosten die in rekening worden gebracht wanneer u onverhoopt niet in staat bent de lening binnen het gestelde termijn terug te betalen zijn torenhoog! De onderstaande folder “Verstandig Lene van de AFM kan u helpen te bepalen of het voor uw situatie verstandig is een lening af te sluiten.

Het mag duidelijk zijn dat deze website bedoelt is om informatie te geven over de verschillende aanbieders van de minileningen. Echter is het niet de bedoeling om dit zoveel mogelijk te gaan doen. Het is enorm belangrijk dat wanneer u besluit een minilening af te sluiten, dit alleen doet wanneer u op de hoogte bent van alle kosten en voorwaarden. Zodat u van te voren weet wat u kan verwachten bij een dergelijke lening. Verder is het ten zeerste aan te raden alleen een lening af te sluiten als u zeker weet dat u deze binnen de gestelde termijn kan terugbetalen. Niets is vervelender als in de situatie te komen dat u de lening niet kan terugbetalen en vervolgens boetes en wellicht zelfs de deurwaarder op bezoek krijgt. Doe u zelf een plezier en sluit alleen een lening af wanneer u deze ook daadwerkelijk kunt terugbetalen!

Het artikel wil ik afsluiten met een kleine waarschuwing wanneer je besluit een minilening af te sluiten. Deze kosten namelijk altijd geld! Zorg ook altijd dat het geleende bedrag altijd op tijd afgelost kan worden. De boetes zijn vaak erg hoog voor te laat aflossen!