<style>.lazy{display:none}</style>Wat is een minilening? – Minilening Aanvragen

Er worden jaarlijks steeds vaker mini leningen genomen. Minileningen zijn kleine leningen die voor een korte periode worden afgesloten. Het gaat om bedragen tot 800 euro voor een looptijd tussen de 10 en de 30 dagen. Je hoeft geen rente te betalen voor de minilening. In plaats van de rente betaal je administratie en behandelingskosten. Deze minileningen worden meestal afgesloten om de laatste betalingen net te kunnen doen voordat het salaris weer gestort wordt. Een minilening is dus niet bedoelt om voor een langere periode te nemen.

Een minilening is ook snel afgesloten. Binnen een uur kan het al geregeld zijn. Je hebt alleen een kopie van je identiteitsbewijs en enkele documenten nodig. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om deze lening per sms af te sluiten als je al klant bent.

Je moet er wel zeker van zijn dat je het geleende bedrag wel binnen de termijn kan aflossen. Als dit niet gebeurt zal een boete volgen. Informatie over de boete is dan ook te vinden in de boeteclausule van het contract. Het bedrag dat je dan moet aflossen kan snel oplopen. De minilening mag je pas afsluiten vanaf 21 jaar.

Zoals velen wel weten is geld sparen in de meeste gevallen verstandiger dan lenen. Voor alle leningen staat niet voor niets de melding “Pas op! Geld lenen kost geld”. Je bent bij een lening altijd meer kwijt. Het is dan ook belangrijk om je financiën op orde te hebben en proberen te vermeiden om een lening af te sluiten. Door maandelijks geld op de bank te houden heb je altijd een potje voor als je het geld direct nodig hebt.