En in een dergelijke situatie wilt u natuurlijk snel geld lenen. Er zijn diverse manieren om snel geld te lenen. Vooral via het internet kunt u erg snel geld lenen. Het gaat hier dan wel om relatief kleine bedragen. Deze leningen staan ook wel bekend als minilening, flitskrediet of minikrediet. Meestal gaat dit om bedragen tussen de vijftig euro en de zevenhonderd vijftig euro die u binnen tien minuten kunt aanvragen via SMS of via het internet.

Deze manier van snel geld lenen wordt voornamelijk gebruikt om een korte periode zonder geld te overbruggen. De meeste minileningen hebben dan ook een looptijd van ongeveer een maand. Om die reden vallen deze minileningen niet onder de Autoriteit Financiële Markten waardoor het ook mogelijk is voor mensen met een negatieve BKR registratie om geld te lenen.
Het nadeel van een minilening is echter dat de kosten hiervan erg hoog zijn. Er komen namelijk hoge administratie- en behandelingskosten bij het geleende bedrag. U bent dus heel duur uit als u gebruik maakt van deze manier om snel geld te lenen.

Het voordeel van deze methode om snel geld te lenen, is dat u binnen een maand weer van de lening af bent vanwege de korte looptijd. Een ander voordeel van een minilening is dat het erg snel geregeld is. Zoals gezegd heeft u vaak binnen tien minuten het geld op uw rekening staan. Er is waarschijnlijk geen andere manier om zo snel geld te lenen als met een minilening.

Deze manier van snel geld lenen is een ideale optie wanneer u even wat geld tekort heeft, omdat het gemakkelijk te regelen is, omdat het om relatief kleine bedragen gaat en omdat u er binnen een maand weer vanaf bent. Het is dan ook geen wonder dat deze manier van snel geld lenen erg in opkomst is de laatste tijd.

Betrouwbaar en snel geld lenen?

Autoriteit Financiële Markten

Wanneer u een lening af gaat sluiten dan is het begrijpelijk dat u betrouwbaar geld wilt lenen. U wilt immers niet met onverwachte kosten worden opgezadeld. En ook wilt u het liefste geen onverwachte wijzigingen zien in het rentepercentage of in de leen som. Wat u wilt is eenvoudig: u wilt betrouwbaar geld lenen op een eenvoudige manier zonder addertjes onder het gras. En gelukkig is dit allemaal mogelijk.

Op de leningmarkt zijn genoeg aanbieders waar u betrouwbaar geld kunt lenen, maar helaas zijn er ook genoeg aanbieders waar betrouwbaar geld lenen geen optie is. Misschien kent u de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wel. AFM houdt toezicht op onder andere leningen zodat consumenten zeker weten dat ze van eerlijke en duidelijke informatie worden voorzien.
Wanneer u betrouwbaar geld wilt lenen dan kunt u bij de Autoriteit Financiële Markten nagaan of een bepaalde aanbieder betrouwbaar is of dat dit juist niet het geval is. AFM zorgt er namelijk voor dat u weet waar u betrouwbaar geld kunt lenen. Dit wordt op diverse manieren voor u uitgezocht.

Een kredietverstrekker mag officieel alleen geld uitlenen wanneer hij hiervoor een vergunning heeft gekregen van de AFM. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke vergunning moet de kredietverstrekker aan bepaalde voorwaarden voldoen. Blijkt dat het niet mogelijk is om betrouwbaar geld te lenen bij een bepaalde kredietverstrekker dan zal deze geen vergunning krijgen.

Nadat een kredietverstrekker de vergunning heeft gekregen, zal hij moeten bewijzen dat hij deze waard is. De AFM zal dus ook met regelmaat controleren of de regels worden nageleefd. Bovendien controleert de Autoriteit Financiële Markten ook of de kredietverstrekker de consumenten wel van juiste informatie voorziet. Kort gezegd doet de AFM er alles aan om ervoor te zorgen u betrouwbaar geld kunt lenen. Wanneer u wilt weten of een bepaalde aanbieder betrouwbaar is om geld bij te lenen dan kunt u dit nagaan bij de AFM. Zij hebben ook een lijst waarop te vinden is welke aanbieders in elk geval niet betrouwbaar zijn.