<style>.lazy{display:none}</style>Kopen op Afbetaling – Minilening Aanvragen

Als je al eens iets hebt gekocht op afbetaling dan ben je bepaald niet de enige. Deze vorm van krediet bestaat al jaren en is op dit moment meer populair dan ooit. De reden ligt voor de hand, kopen op afbetaling is een manier om te krijgen wat je wilt zonder er eindeloos voor krom te hoeven liggen.

Critici zullen hierbij de kanttekening maken dat je er wel degelijk voor krom ligt, maar pas nadat je hebt gekocht. Want wat de winkelier ook zegt, kopen op afbetaling is niet goedkoop. Het zou niet logisch zijn dat kopen op afbetaling goedkoop is, want het kost de winkelier natuurlijk geld. Hij moet wachten op zijn geld, maar jij hebt de spullen al. Dus er is altijd een prijs.

In het geval van kopen op afbetaling kan het zijn dat die prijs bestaat uit een hoge rente of een fikse boete als je te laat betaalt. Zorg er dan ook altijd voor dat je de kleine lettertjes leest alvorens je ergens voor tekent. Ik weet dat het een ellende is om dat allemaal door te pluizen, maar het levert je straks wel geld op. Of het bespaart je in elk geval ellende.

Een andere tip is om versneld af te lossen. Als je nu nog bedragen open hebt staan, zorg er dan voor dat je zo spoedig mogelijk geld overmaakt zodat je snel van je schulden af komt. Dan hoef je ook niet steeds te denken aan openstaande bedragen.