<style>.lazy{display:none}</style>Hoe lang gaat de minilening nog mee? – Minilening Aanvragen

Al sinds de introductie van de minilening is er natuurlijk een hoop om deze lening te doen geweest. Vooral in het begin toen deze manier van geld lenen nog nieuw was leek het allemaal heel leuk en aardig te zijn, maar al gauw kwamen de consumenten die een minilening hadden afgesloten erachter dat de minilening helemaal geen goedkope lening was zoals dit in eerste instantie wel werd aangekleed. Het bleek juist dat consumenten bizar hoge rentes van tegen de 20% en zelfs veel meer moesten betalen.

Nou is 20% rente natuurlijk bijzonder veel, maar over een lening van pakweg 300 euro is het bedrag dat je uiteindelijk moet betalen over de lening nog steeds te overzien. Desalniettemin is het natuurlijk een dure lening. Daarnaast werd en wordt de minilening aangeboden als een manier van geld lenen met BKR en dat maakt dat deze lening een kwetsbare doelgroep aantrekt. En als een kwetsbare doelgroep wordt geconfronteerd met een rente van 20% is het hek natuurlijk van de dam en is het hele idee van geld lenen met BKR dus geen goed idee.

AFM maakt schoon schip

De toezichthouder AFM heeft daarom ook besloten om schoon schip te gaan houden. Inmiddels zijn ze daar druk mee bezig en doordat dit gebeurt wordt de keuze in minileningen steeds minder. Is dit dan niet vervelend? Nee, dat is het niet want een lening moet goed worden gecommuniceerd naar consumenten. Als er dan toch geldverstrekkers zijn die de regels aan hun laars lappen en niet het idee hebben dat zij volledig transparant hoeven te zijn naar de consument toe kunnen ze hun activiteiten dus stoppen. Dit is dus een goede zaak, want je wilt van tevoren toch gewoon weten hoe je lening eruit komt te zien en niet nadien horen dat je nog enkele honderden euro’s extra moet betalen.