<style>.lazy{display:none}</style>Hoe kan ik snel geld lenen? – Minilening Aanvragen

voorschot op uw loonVandaag de dag is alles duur. Zelfs een brood bij de bakker kost ons al een aardige euro om dan nog maar te zwijgen over de elektriciteitsrekening, het water, kleren, benzine voor in de auto en ga zo maar door. Aan het einde van de maand kunnen al deze kosten zwaar doorwegen op een gezin en daarom kan het al eens gebeuren dat u dringend op zoek bent naar een beetje extra kapitaal. Deze situatie werd ook opgemerkt door de financiële wereld en het duurde dan ook niet lang alvorens er enkele voorstellen op tafel lagen om nieuwe kredieten op de markt te brengen. Toch bent u per definitie niet meteen aangewezen op het afsluiten van een krediet wanneer u het even moeilijk heeft op financieel vlak. We zetten de belangrijkste mogelijkheden om snel geld te lenen in dit artikel graag voor u op een rijtje.

Vraag een voorschot op uw loon

Geen vorm van lenen, of toch wel? De meningen zijn er over verdeeld, maar een voorschot op uw loon kan een uitweg bieden uit een tijdelijke financiële dip. U stapt gewoon naar uw werkgever, legt uit dat u tijdelijk wat in financiële moeilijkheden zit en vraagt of het omwille van die reden mogelijk is om een voorschot te krijgen op uw loon van volgende maand. Hoewel een werkgever natuurlijk niet verplicht is om dit toe te staan kan vragen nooit kwaad. Toch dient u ook hier rekening te houden met enkele bijkomstigheden. In eerste instantie zal de werkgever dit nooit zomaar toekennen. Er zal een bepaalde kost afgetrokken worden omdat (een deel van) het loon vroeger wordt uitgekeerd dan in eerste instantie bedoelt was. Daarnaast moet u er dan ook rekening mee houden dat u het de volgende maand met een flink stuk minder inkomen dient te stellen. Stel uzelf daarom altijd eerst de vraag of u in dit geval de volgende maand dan nog wel kan rondkomen met uw loon of niet. Merkt u dat, dat niet gaat lukken, dan heeft een voorschot op uw loon vragen natuurlijk helemaal geen zin. U kunt immers niet iedere maand bij uw werkgever gaan aankloppen.

Het flitskrediet

Een bekende manier om snel aan geld te komen is het zogenaamde flitskrediet. Er zijn doorheen de jaren verschillende varianten op dit krediet op de markt gebracht, maar deze gaan we in dit artikel even links laten liggen. Het komt er bij een flitskrediet op neer dat het mogelijk is om op korte termijn een relatief klein bedrag te kunnen lenen. Wat bedoelen we met relatief klein? In theorie zou het mogelijk moeten zijn om een flitskrediet aan te gaan voor een bedrag tot ongeveer 750 euro. In de praktijk is het maximum te lenen bedrag echter in de meeste gevallen 500 euro. Wanneer u een flitskrediet aanvraagt en de aanvraagprocedure heeft doorlopen kan het gevraagde bedrag in bepaalde gevallen reeds binnen de 24 uur op uw rekening staan. Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar wat staat er nu tegenover al dit moois? Een flink prijskaartje… De wet mag het dan wel verbieden om woekerrentes aan te rekenen, bij een flitskrediet heeft men dit eenvoudig opgelost door geen rente in rekening te brengen, maar een zogenaamde instap kost. Hou u vast, de instap kost kan soms 20% van het geleende bedrag bedragen! Dat wil zeggen dat u, wanneer u 500 euro gaat lenen, u 600 euro terug kan betalen en dat binnen de termijn van 30 dagen.

Geld lenen zonder toetsing bij het BKR

Wanneer u in Nederland een krediet wenst aan te gaan is de financiële instelling in kwestie verplicht om een zogenaamde toetsing te doen bij het BKR. Wanneer u bij het BKR een negatieve codering heeft, dan spreekt dat als vanzelfsprekend niet meteen in uw voordeel. Het controleren van uw codering neemt vaak meer tijd in beslag dan u zelf zou willen, maar er is een eenvoudige manier om dit te ontwijken. Verschillende kredietverstrekkers zijn bijvoorbeeld niet bij het BKR aangesloten en zijn dan ook niet verplicht om deze toetsing uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan energieleveranciers of grootwarenhuizen. U kunt een pak tijd uitsparen door bij deze bedrijven aan te kloppen, maar hou er rekening mee dat een krediet ook bij hen een krediet blijft en u in staat moet zijn om het binnen de opgegeven looptijd terug te kunnen betalen.

Effectenkrediet

Wanneer u beschikt over een portefeuille met effecten is het vrij eenvoudig, maar vooral zeer snel mogelijk om een krediet te verkrijgen. U stapt met uw effectenportefeuille (virtueel dan) naar de bank, bespreekt het gewenste krediet en het bijhorende bedrag en dat is het… Er worden bij een effectenkrediet geen andere waarborgen gevraagd dan de effecten zelf en ook een controle op vlak van de financiële situatie van de persoon in kwestie is niet noodzakelijk. Dit spaart als vanzelfsprekend heel wat tijd uit terwijl u kunt rekenen op de zekerheden van een goed krediet bij een betrouwbare partij.

Let op met impulsieve beslissingen!

Alleen al het lezen van dit artikel wijst er op dat u dringend op zoek bent naar een bepaalde som geld. In alle situaties geldt dat u dient te proberen (hoe moeilijk dat soms ook mag zijn) om het hoofd koel te houden. Neem geen impulsieve beslissingen en ga alstublieft in zee met betrouwbare partijen. Denk er tenslotte ook aan dat een krediet nooit gratis is en u altijd met extra kosten opgezadeld zult worden die u binnen de opgegeven termijn inclusief het volledige geleende bedrag terug zult moeten betalen.

Inhoud: