<style>.lazy{display:none}</style>Goedkope leningen voor alleenstaanden – Minilening Aanvragen
In sommige situaties is het noodzakelijk als alleenstaande om direct over geld te beschikken. Sparen en afwachten hebben dan geen zin meer. Deze situatie is natuurlijk verre van ideaal, maar onvermijdelijk. Het enige dat u nu als alleenstaande nog kunt doen, is ervoor zorgen dat u de beste lening voor uw situatie afsluit. Daarvoor zijn een aantal kenmerken.

Welke lening is het beste?

Welke lening is het beste

Om snel geld te lenen moet u van tevoren een aantal factoren naast elkaar leggen. Uw inkomen, de vaste maandelijkse lasten, leeftijd, lopende leningen en krediet verleden. Aan de hand hiervan kunt u het beste een keuze maken, door te bepalen welke lening hier het beste op aansluit.

Persoonlijk krediet.

Het persoonlijk krediet is één van de goedkoopste vormen van geld lenen. Lenen is nog nooit zo makkelijk geweest. Nu we internet hebben kunnen we met een enkele druk op de knop over alle informatie beschikken die we willen hebben. Leningen zijn binnen hand bereik. Online kun je veel informatie vinden en zelfs persoonlijke leningen afsluiten. De drempel om geld te lenen als alleenstaande is daarom een stuk lager komen te liggen.

Pluskrediet

Speciaal voor alleenstaande mensen tussen de 60 en 65 jaar, is het pluskrediet ontworpen. Het pluskrediet is afgeleid en gebaseerd op het doorlopend krediet. Zo kunnen ook mensen die ouder zijn dan 60 een doorlopend krediet afsluiten. Omdat het gaat om een zogenoemd consumptief krediet, zal het geld gebruikt kunnen worden voor de aanschaf van een nieuwe auto, wasmachine of een vakantie. Zo kunnen ook 60-plussers genieten van de voordelen van de doorlopende lening en een stuk ruimer leven.

Voordeel krediet.

Wie als alleenstaande een koopwoning heeft, kan een doorlopend krediet afsluiten tegen een lage rente. Dit wordt dan het voordeelkrediet genoemd, omdat de rente een stuk lager ligt. Dit geld kan gebruikt worden om aan het huis te besteden. Van tevoren wordt een maximum kredietsaldo afgesproken met de bank. Zo beschikt de lener over extra financiële middelen en de zekerheid dat er niet meer op genomen kan worden dan is afgesproken. Net als bij het doorlopend krediet kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen.

Annuïteitenlening

Bij een annuïteitenlening vinden de maandelijkse betaling van de rente en die van de aflossing plaats door middel van annuïteiten. Dat betekent dat periodiek steeds hetzelfde bedrag wordt betaald aan de bank of kredietverstrekker. Deze lening houdt zichzelf in evenwicht wat betalingen betreft, omdat de annuïteit een aflossingsdeel bevat. Daardoor daalt de periodieke verschuldigde rente, maar worden de aflossingen steeds groter.

Advies

Bovenstaande informatie dient als advies bij het vinden van de juiste lening. Om nog beter voorbereid te worden kun je op het internet op zoek naar meer informatie. Via deze website hopen we dat die informatie binnen handbereik ligt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd bij een bank of kredietverstrekker langs gaan. Zij zullen je informatie kunnen geven die van toepassing is op je eigen situatie. Zelfs als er geen tijd is om de aanvraag van procedures af te wachten, is het ook nog mogelijk om geld te lenen. Houd er dan wel rekening mee dat de hoogte van de rente erg hoog kan zijn, en dus veel verschilt van andere leningen.

Offerte

Om te controleren welke lening het beste is, is het het makkelijkst om bij een of meerdere onafhankelijke instellingen een offerte aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Vervolgens kiest u de gunstigste lening.

Inhoud: