<style>.lazy{display:none}</style>Goedkoop geld lenen tegen een lage rente. – Minilening Aanvragen

Enorm veel kredietverstrekkers adverteren tegenwoordig met lage rentes. De rente is dan bijvoorbeeld 2% lager dan bij een bank. Aanbieders ‘vergeten’ echter vaak te vermelden dat de genoemde rente een actierente is. Deze startrente geldt in veel gevallen dan ook voor slechts één of twee maanden, daarna betaal je een hogere rente. Het hoeft in werkelijkheid dus niet altijd goedkoop te zijn om ‘goedkoop’ te lenen.

Goedkoop geld lenen

Dit is de reden waarom je goed moet letten op een aantal dingen. De maandelijkse aflossing en looptijd is er hier één van. Een lage rente tegen een langere looptijd hoeft niet perse voordeliger te zijn dan een hogere rente met een kortere looptijd. Een lage rente kan dan wel aantrekkelijk zijn, maar vergeet niet om deze af te zetten tegen de looptijd van de lening. Bij goedkope leningen is in veel gevallen ook een (extra) verzekering onderdeel van de lening. Het betreft in de meeste gevallen een zogenaamde overlijdensrisicoverzekering. Voor deze verzekering betaal je extra,bovenop de rente van de lening. Bij veel goedkope leningen kan een dergelijke extra verzekering als verplicht gelden.

Veel aanbieders van leningen adverteren zoals gezegd met lage rentes. In vele gevallen blijkt het slechts om een actierente te gaan die later een variabele rente blijkt te zijn waardoor je na verloop van tijd een hogere rente zult betalen, dan waarmee geadverteerd werd. Vele kredietverstrekkers adverteren ook met een speciale aanbieding, of beter gezegd; lokkertjes.

Zo kun je bijvoorbeeld gratis cadeaus ontvangen, zoals een camera of koffiezetapparaat, die achteraf helemaal niet gratis blijken te zijn. Een kredietverstrekker kan het cadeau terugverdienen door een hogere rente, afsluitprovisie of overlijdensrisicodekking voor de lening te rekenen.

Tegenwoordig kun je goedkoop geld lenen via het minikrediet of de minilening. Je leent dan een bedrag onder de €1.000,- die je binnen een maand weer moet terugbetalen. Dit is met name handig wanneer je binnen een korte periode een klein bedrag nodig hebt en het geld hebt om dit snel weer terug te betalen. Een minikrediet hoeft echter niet goedkoper te zijn als geadverteerd wordt. Wanneer je niet binnen de looptijd terug betaald kan het zijn dat je een hoge boete betaald of de rente kan vrij hoog zijn.

Voor jouw eigen veiligheid zal je betalingsverleden worden getoetst bij het BKR. Alle kredieten tussen de €500,- en de €12.500,- met een minimale looptijd van drie maanden, worden bij het BKR geregistreerd. Bepaalde mobiele abonnementen worden ook geregistreerd. Wanneer je betalingsachterstanden hebt krijg je een negatieve BKR notering. Het wordt dan moeilijker om een nieuwe lening aan te vragen, om je te beschermen dat je niet nog verder in de schulden wegzakt. Kredietverstrekkers van de goedkoopste persoonlijke leningen doe vaak geen BKR controle. Hierdoor wordt je dus niet tegen jezelf beschermt en loop je dus wel het risico om diep in de schulden te geraken.