<style>.lazy{display:none}</style>Een studenten lening online aanvragen – Minilening Aanvragen

studiefinancieringJe hebt de middelbare school afgerond en je wilt gaan studeren op de universiteit. Of misschien ben je van plan om een HBO-opleiding te doen, want je hebt je MBO-diploma inmiddels gehaald. Deze hogere opleidingen kosten een hoop geld, en wie gaat studeren gaat natuurlijk ook op kamers wonen, en daarom is er de mogelijkheid om te lenen. Menig aankomend student zit met de handen in het haar wanneer wordt vernomen wat de kosten zijn om een studie te volgen. Je hebt geen tijd, energie en zin om een jaar te werken om je studie te betalen en ook je ouders kunnen je helaas niet helpen. Gelukkig zijn er genoeg opties om dit probleem op te lossen en de meest voor de hand liggende is misschien wel het aanvragen van een studentenlening. Er ontstaat vaak enige angst wanneer wordt gesproken van een studenten lening, maar zo gek is het niet. Er zijn tal van afgestudeerden die de studie succesvol hebben afgesloten door daarvoor een lening af te sluiten. Wij raden studenten aan om zich goed in te lezen in studentenleningen zodat er verstandige beslissingen worden genomen. Daarom hebben wij deze website ook gemaakt: om jou objectief te informeren over alles rondom leningen voor studenten. We hopen dat je na het doorlezen van deze site met zekerheid kunt zeggen dat je een besluit hebt genomen waar je de rest van je leven profijt van hebt. Maar eigenlijk zijn we daar al van overtuigd, dat gaat goed komen.

Studenten lening

Jou als aankomend student informeren over studentenleningen is het belangrijkste dat wij met deze website willen bewerkstelligen. Er is namelijk heel veel informatie op het internet te vinden over een studentenlening, maar je weet nooit welke informatie nou echt belangrijk en waarheidsgetrouw is. Daar hopen wij voor jou verandering in te brengen. Niet alleen doen we aan objectieve berichtgeving, ook geven we een overzichtelijk beeld van alle opties die je hebt als aankomend student. Een studentenlening moet namelijk pas aangevraagd worden na lang beraad, dat doe je niet zomaar. Studentenleningen zijn anders dan normale leningen, hou daar rekening mee. De rente die je betaalt voor een studentenlening is lager dan bij een ander soort lening. Dat klinkt mooi en dat is het ook. Je moet wel echt een student zijn om een studentenlening te krijgen, dus niet iedereen komt daarvoor in aanmerking.

Omstandigheden rondom lenen

Er zijn veel omstandigheden die mede bepalen hoe jouw studentenlening eruit komt te zien en of je er überhaupt één kunt krijgen. Ten eerste is het bijna altijd een eis dat je een HBO-opleiding doet of op de universiteit studeert. Bij een lagere opleiding is een studentenlening niet echt een optie, er zijn maar weinig aanbieders die daaraan beginnen. Als je wel in aanmerking komt voor een studentenlening (dus waarschijnlijk doe je dan HBO of WO) is de studie die je doet ook nog bepalend voor de soort lening die je krijgt. Daarnaast spelen het inkomen van je ouders, je thuissituatie etc. een belangrijke rol. Een studentenlening is dus niet een vaste lening voor iedereen, maar zo’n lening hangt af van heel veel verschillende factoren.

Kosten van een studenten lening

Niets is gratis in deze wereld en dat geldt ook zeker voor de studentenlening, maar in tegenstelling tot een gewone lening is een studenten lening niet duur. Er zijn mogelijkheden waarbij je maar weinig hoeft te betalen als student. Inderdaad, gelukkig maar. Een enkele aanbieder biedt zelfs de optie voor een gratis lening wanneer je de studie in één keer afrondt. Dat zijn de opties waar je graag meer over wilt lezen en dat gaan we je op deze website ook zeker laten doen. Ga gauw naar de andere pagina’s op deze site om meer te weten te komen over het lenen als student.

Studiefinanciering

We zijn deze website vanzelfsprekend gestart om je te informeren over studentenleningen. Toch leek het ons prettig voor de bezoeker om wat meer informatie te krijgen over geldzaken rondom een student. Een belangrijk onderdeel daarvan is de studiefinanciering. Studiefinanciering is een maandelijks bedrag dat een student op zijn rekening gestort krijgt door de overheid. Het is dus een soort helpende hand van de staat, ontzettend lekker. De hoeveelheid van dat geldbedrag hangt van verschillende factoren af, onder andere je thuissituatie en je inkomen op dit moment spelen parten. Het is van groot belang dat je je studiefinanciering goed geïnformeerd achterna gaat zodat je geen geld misloopt. Wij hopen je daarbij te helpen, zodat je naast een lening ook een aardig bedrag gratis krijgt. Want wees eens eerlijk, willen we dat niet allemaal?

DUO

DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs en DUO maakt deel uit van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Kortom: DUO is de overheid. Bij deze instantie kun je je studiefinanciering aanvragen. Zoals je op de website ziet gaat die procedure aan de hand van een aantal vragen. Welke opleiding doe je? Hoe oud ben je? Hoeveel verdienen je ouders? Antwoorden op dat soort vragen bepalen hoeveel geld je krijgt als studiefinanciering. Je hoeft dus alleen even de vragen op de site te beantwoorden en de uitkomst volgt vanzelf. Makkelijker kan niet.

Geen addertje onder het gras

Bij dit soort berichten over ‘gratis geld’ krijg je direct het idee dat er een addertje onder het gras zit. Maar dat is bij studiefinanciering absoluut niet het geval en daar is een simpele reden voor: dit wordt aangeboden door de overheid, niet door een commerciële instantie. Je kunt daarom met een gerust hart achter de stufi aangaan, je wordt niet in de maling genomen. Het is een maandelijkse bijdrage van de staat aan jouw portemonnee, daar moet je toch wel interesse in hebben.

Leningen

Je weet inmiddels misschien genoeg af van leningen en studentenleningen, maar dan kom je weer bij een volgende vraag: waar moet ik een studentenlening aan gaan vragen? Het antwoord daarop is niet zo simpel, mede door de tientallen aanbieders van studentenleningen die je in Nederland kunt vinden. Daar komt nog eens bij dat wij niet voor je kunnen kiezen, omdat de eigen mening nogal belangrijk is. Wel kunnen we een selectie maken uit al die banken die leningen voor studenten aanbieden en dat hebben we dan ook gedaan. Volgens ons zijn de onderstaande banken de beste opties voor je. We hebben per bank een toelichting toegevoegd, zodat je zelf de uiteindelijke keuze kunt maken. Maar wees gerust: je zit sowieso goed, de onderstaande banken zijn uitstekend. Wij houden deze pagina tevens ontzettend up to date, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken over eventuele veranderingen bij de genoemde studentenleningen.

Inhoud: