<style>.lazy{display:none}</style>Een Kleine lening aanvragen met maximaal resultaat – Minilening Aanvragen

Een Kleine lening gebruiken om iets te kopen?

“Let op! Geld lenen kost geld”. Deze tekst komt u op veel websites en in veel advertenties gericht op leningen tegen. Vaak is dit terecht. Sterker nog, bij één van de meest populaire vormen van leningen van vandaag de dag mag deze tekst zelfs wel dikgedrukt staan: de Kleine lening, ook wel flitslening genoemd. De Kleine lening wordt aangeprezen met een aantal voordelen, bijvoorbeeld dat u het leenbedrag binnen 24 uur op uw rekening heeft staan en dat u zelfs geld kan lenen zonder dat men uw financiële situatie toets bij het BKR in Tiel. En wie heeft er aan het einde van de maand nou wel eens niet behoefte aan 200 of 300 euro extra?

Snel geld lenen: het risico van een Kleine lening.

kleine lening

In deze toegankelijkheid bij minikrediet schuilt nu juist het grote gevaar. Door middel van een Kleine lening kunt u gratis geld lenen, ofwel een voorschotje krijgen. U leent een bedrag en betaalt ook precies dit bedrag weer terug zonder dat u hier rente over betaalt. Voorwaarde is wel dat u het terugbetalen binnen een gestelde termijn doet. Bij veel mensen die een lening afsluiten is de financiële situatie meestal al problematisch. Doordat er nagenoeg geen drempels zijn is deze lening erg toegankelijk. Vaak is het zo dat als mensen geld nodig hebben en aanvragen via een Kleine lening zij dit geld ook direct nodig hebben.

Deze lening is op zichzelf dan wel gratis maar het binnen 24 uur storten van het geld op uw bankrekening beschouwt de geldverstrekker als een extra service. En aan deze extra service zijn kosten verbonden. Dat is dus eigenlijk al het eerste addertje onder het gras. Het tweede probleem vormt zich vaak bij het terugbetalen van de lening. Als de looptijd ten einde is, meestal na een maximale periode van ongeveer 21 dagen, dan dient het geleende bedrag terugbetaald te worden. Doet u dit dan is er geen enkel probleem. Kunt u echter niet aan de betalingsverplichting voldoen dan is de geldverstrekker genadeloos. U heeft zich dan niet gehouden aan de overeenkomst die u bent aangegaan en krijgt een behoorlijk hoge boeterente gepresenteerd. Op die manier wordt een Kleine lening erg duur en betaalt u een veel hoger bedrag terug.

Mag en kan dit dan zomaar? Ja, het mag en kan inderdaad. De schuld ligt namelijk bij u zelf. U gaat een overeenkomst aan en u bent degene die zich niet aan de regels heeft gehouden. De geldverstrekker staat dus volledig in zijn recht. Groot voordeel voor de geldverstrekker is dat hij zo weinig mogelijk risico loopt. In het slechtste geval krijgt de geldverstrekker zijn eigen geld weer terug en is er in ieder geval dus geen verlies. Daarnaast doet de geldverstrekker ook nog eens aan klantenbinding. Om een Kleine lening af te kunnen sluiten moet u via een website een account aanmaken. Om het vertrouwen van de geldverstrekker te winnen kunt u eerst maar een klein bedrag van 50 of snel 100 euro lenen. Lost u dit deze Kleine lening aan het einde van de looptijd netjes af en bewijst u dus dat u een betrouwbare klant bent dan gaat de geldverstrekker een stapje verder met u. U krijgt de mogelijkheid om opnieuw een minilening aan te vragen en vanwege uw goede gedrag mag u een volgende keer tot 200 euro lenen. Iedere keer als u het geleende bedrag netjes weer terug betaalt krijgt u meer financiële ruimte bij het aanvragen van deze lening.