<style>.lazy{display:none}</style>Een flitslening is een aparte soort lening. – Minilening Aanvragen

flitsleningDe lening is bedoeld voor mensen die snel geld nodig hebben. Als je kunt voorspellen dat je in de toekomst mogelijk snel extra geld nodig gaat hebben, kunt u een doorlopend krediet afsluiten. Als u geen doorlopend krediet heeft, maar wel heel nodig binnen een dag geld nodig heeft, dan kunt u kiezen voor een flitslening. Bedenk wel dat flitsleningen relatief zeer duur zijn. Effectieve rentepercentages van meer dan 1000% zijn dan ook zeker niet uitzonderlijk.

Maar stel dat u toch zo’n flitslening nodig heeft. U wilt bijvoorbeeld snel een reis boeken naar een ver land, omdat er een familielid is overleden. U zit echter zonder geld, u heeft dus snel geld nodig. Gelukkig voor u bestaan er flitsleningen. Deze manier van lenen is zo snel dat het geld binnen een dag op uw bankrekening staat. Er zitten wel nadelen aan deze zeer ongewoon snelle manieren van geld lenen. Lees vooral de vetgedrukte delen in deze tekst nauwkeurig!

Geld lenen binnen 1 dag

Wanneer u snel geld nodig hebt, wilt u het graag zo snel mogelijk op uw rekening hebben staan. Bij een gewone lening, zoals een persoonlijke lening, duurt het zeker vijf werkdagen. Wanneer hier geen tijd voor is zijn er verschillende mogelijkheden: De flitslening of lenen van bekenden. Het nadeel van lenen van bekenden is dat het soms voor spanning zorgt als de lening niet op tijd wordt terugbetaald. Financiële problemen kunnen voor ruzies zorgen binnen uw vriendenkring of familie. Daarom is de flitslening, ookwel minilening of minikrediet genoemd, soms een beter alternatief. Deze flitslening is echter wel ontzettend duur. Pas dus goed op bij het aanschaffen van zo’n flitslening.

Geld binnen 24 uur op uw bankrekening

Geld lenen binnen 1 dag kan snel voor geld zorgen. Bij het afsluiten van een flitslening heeft u het geld meestal binnen 1 dag op uw rekening staan (afhankelijk dan de verwerkingssnelheid van uw bank). Vaak heeft u het geld al binnen 10 minuten op uw bankrekening! Deze minilening heeft een korte looptijd (15 of 30 dagen) en is in sommige gevallen ook bedoeld om het gat tussen uw uitgaven en de datum waarop u uw loon ontvang op te vangen. Wanneer u bijvoorbeeld geen geld meer heeft en het loon komt pas over een week, dan kunt u een minilening afsluiten. Er zijn verschillende aanbieders actief op de markt, die over het algemeen het geld dat u wilt lenen binnen 1 dag op uw bankrekening hebben gestort. Het bedrag van deze leningen variëren tussen de 100 en 750 euro. Wanneer u dus een groot bedrag binnen 1 dag op uw rekening wilt hebben is dit geen oplossing. Dan is het tijdelijk lenen van familie een optie, op de belofte dat u het terug betaald zodra het krediet is afgesloten. Wilt u toch een flitslening? Kijk dan ook vooral naar het bedrag dat u een maand later moet terugbetalen!

Oppassen met een flitslening!

De kosten voor deze flitslening wordt niet uitgedrukt in een rentepercentage, maar in administratiekosten. Deze administratiekosten bedragen wel tientallen euro’s. Het is heel verleidelijk om zo’n flitslening aan te vragen, maar het kost vaak veel meer dan u vooraf verwachtte! Bij een flitslening van 500 is het niet raar dat u een maand later al gauw 625 euro moet terugbetalen! Wanneer u het geld dus niet binnen 1 dag wilt lenen, kunt u beter even geduld hebben en een gebruikelijk krediet aanvragen, zoals een doorlopend krediet. Deze kredieten hebben een gunstiger rentepercentage, en zijn dus goedkoper.

Natuurlijk kost geld lenen nog steeds geld. Maar deze manier van geld lenen kost wel heel veel geld. Denk daarom eerst 3 maal na voordat u zo’n flitslening aanvraagt.

Inhoud: