<style>.lazy{display:none}</style>De top 5 tips over minileningen. – Minilening Aanvragen

De eenvoudigste manier om direct geld te lenen is een minilening afsluiten via internet. U hoeft dan niet te wachten op de administratieve handeling van de geldverstrekker en u kunt direct vergelijken wat de rentes zijn bij verschillende aanbieders. Bovendien kunt u met één druk op de knop een lening afsluiten of wijzigen, zodat u een stuk flexibeler bent dan wanneer u een krediet afsluit bij een offline financiële instelling. Snel geld lenen kan handig zijn voor als u plotseling geconfronteerd wordt met een fikse financiële tegenvaller, zoals een reparatie aan uw auto, boot of motor, maar ook als u wilt profiteren van een aanbieding voor een groot product. Als dit niet het geval is loopt de kredietverstrekker het risico dat het geleende geld nooit meer terugkomt. Aan de andere kant zoekt de kredietnemer de leenvorm die het beste bij hem past en hij is op zoek naar de aanbieder met de laagste rente. Niemand wil immers meer betalen dan nodig is.

Welke minilening past bij u?top 5 tips over minileningen

Geld lenen kan op een aantal verschillende manieren. De drie bekendste leenvormen in Nederland zijn de hypotheek, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Met een hypotheek kunt u een huis aanschaffen. De looptijd van een hypothecaire lening is in de meeste gevallen 30 jaar en iedere maand dient u een deel van de lening af te lossen. Bij een persoonlijke lening krijgt u bij aanvang het volledige bedrag. Vervolgens lost u gedurende de afgesproken looptijd elke maand een deel af en betaalt u ook elke maand rente over de restschuld van de lening. Het is niet mogelijk om tussentijds afgelost geld opnieuw op te nemen. Dit is het grote verschil met het doorlopend krediet. Geld lenen met een doorlopend krediet is flexibel. De lening heeft geen vaststaande looptijd. U mag tussentijds boetevrij geld aflossen, wat u later weer kunt opnemen. Op deze manier kunt u doorlopend geld blijven opnemen. Vanzelfsprekend betaalt u elke maand een deel aflossing en rente over de restschuld.  Als u voortdurend opnieuw geld opneemt van uw doorlopend krediet zal de aflossing niet lager worden naarmate de lening langer duurt.

Waar dient u op te letten bij direct geld lenen?

Direct geld lenen is aantrekkelijk omdat u binnen enkele minuten een lening kunt afsluiten. Het gevaar bestaat dan wel dat u niet meer let op de kleine letters of op de nadelen van een lening daarom hier de top 5 tips over minileningen.

  1. Kies altijd de leenvorm die bij u en uw financiële situatie past. Houd daarbij rekening met de aflossing per maand en of het tussentijds mogelijk is om extra af te lossen zonder daarvoor een hoop geld te moeten betalen.

  2. Ook belangrijk bij direct geld lenen is de zijn de kosten. Veel aanbieders die alleen online opereren bieden lage rentes aan. De rente ligt meestal lager dan de vaste rente, maar u loopt wel een groot risico als het misgaat in de financiële wereld. Op termijn kan het behoorlijk voordeliger zijn als u een lening afsluit met een vaste rente. In ieder geval heeft u meer zekerheid.

  3. Hoe hoog de aflossing is hangt af van uw leengedrag.

  4. Bij een minilening afsluiten komen altijd twee partijen kijken: de geldontvanger en de geldverstrekker. Voor de laatstgenoemde is het belangrijk dat de leningaanvrager verkeert in een stabiele financiële situatie.

  5. Wat extra geld komt altijd goed van pas, maar bedenk wel bij direct geld lenen: uiteindelijk betaalt u altijd meer geld dan dat u leent