<style>.lazy{display:none}</style>De BKR codering onder de loep genomen – Minilening Aanvragen

Het BKR is een term die zeer vaak in de financiële wereld ter oren komt. Het lijkt ons daarom nuttig om de BKR codering zelf even onder de loep te nemen. De codering is immers het principe waarmee het hele systeem valt of staat en is de basis van de BKR notering. De BKR codering is een manier om na te gaan of iemand in het verleden steeds op tijd zijn leningen heeft afbetaald. Is dit niet het geval dan zal deze persoon een bepaalde BKR codering krijgen.

Hebt u in het verleden altijd uw afgesloten leningen binnen de vooropgestelde termijn en zonder noemenswaardige problemen afbetaald, dan zult u niet snel met een BKR codering geconfronteerd worden. Voor iedere lening die u afsluit, zullen uw gegevens wel geregistreerd worden, maar er zal met deze gegevens verder niet veel gebeuren als u perfect op tijd de leningen afbetaald. Over een eventuele BKR codering is in dit geval dus zeker geen sprake.

Zit u echter in het schuitje van de mensen die met achterstallige betalingen te kampen hebben, dan kan niet langer om de BKR codering heen worden gegaan en zal u er ongetwijfeld wel mee geconfronteerd worden. Bij één maand achterstallige betalingen hoeft u nog niet meteen te vrezen voor een BKR codering. Een ander verhaal wordt het wanneer u 2 of meer maanden uw schulden niet kunt aflossen. Voor mensen die tussen de 2 en 4 maanden achterlopen qua afbetalingen zal het BKR een BKR codering gaan gebruiken. We zouden de codering kunnen omschrijven als een soort achterstandscodering. Ze wordt ook BKR code of A-code genoemd.

Zulke BKR codering is zichtbaar voor alle financiële instellingen in ons land en ook voor onder andere telecombedrijven waarbij men iedere maand abonnementskosten zou kunnen betalen. Met een BKR codering wordt het voor de persoon in kwestie zeer moeilijk om bij de eerder genoemde instellingen nog een lening af te sluiten. Toch zijn er instellingen die onder strikte voorwaarden leningen aanbieden aan mensen met een BKR codering te helpen. Slaagt u er echter in om uw schulden binnen een bepaalde termijn netjes in te lossen dan gaat het BKR de A-code omzetten naar een H-code of zogenaamde herstelcode. De BKR codering blijft dan nog wel 5 jaar zichtbaar, maar dankzij de H-code toont u het BKR en de financiële instellingen op de Nederlandse markt dat u misschien wel betalingsproblemen had, maar dat deze momenteel volledig van de baan zijn. U bent dus terug in staat om zo goed als overal geld te lenen.

Geld lenen met negatieve BKR codering bij onafhankelijke financiële maatschappijen.

BKR codering

Wanneer u met een negatieve BKR te kampen heeft, is het niet altijd even gemakkelijk om geld te gaan lenen bij een financiële instelling of maatschappij die als een door het BKR erkende instelling door het leven gaat. Hoewel er achterpoortjes bestaan om via deze instellingen toch een lening of een krediet te verkrijgen, is proberen niet automatisch een garantie op succes. Er moet immers aan een aantal voorwaarden worden voldaan waar heel wat mensen met een negatieve BKR niet aan voldoen. Zo zult u moeten kunnen aantonen met geldige redenen waarom het aflossen van uw schulden nu wel zou kunnen en in het verleden niet kon. Zijn er grondige en sterke argumenten die in uw voordeel spelen dan valt dit zeker te proberen, is dit echt niet het geval dan zult u op zoek moeten gaan naar andere mogelijkheden om met een negatieve BKR toch nog aan het nodige geld te geraken.

Een manier om aan extra krediet te komen of een nieuwe lening af te sluiten is om eens langs te gaan bij een bedrijf dat geen rekening gaat houden met deze negatieve BKR. Als financiële instelling is er namelijk geen enkele verplichting om zich bij het BKR aan te sluiten. Als gevolg zijn er heel wat bedrijven die los staan van het BKR en hun eigen maatstaven hebben om een persoon al dan niet krediet of een lening te verschaffen, onafhankelijk van het feit of deze persoon nu een negatieve BKR heeft of niet. Even op het Internet zoeken, levert u zonder twijfel een resem aan bedrijven op waar u met uw negatieve BKR toch uw broodnodige geld gaat vinden. Belangrijk is wel dat u weet dat ze, omwille van het verhoogde risico, meestal werken met een hogere rente.

Is een Minilening dan een goed idee?

Lenen met een negatieve BKR is geen vanzelfsprekendheid, maar gelukkig bestaan er vandaag de dag toch tal van oplossingen die de mensen in staat moeten stellen om toch het gewenste krediet of de gepaste lening te verkrijgen. Zo kan de persoon in kwestie ondanks zijn negatieve BKR toch proberen om bij een door het BKR erkende instantie zijn geld te verkrijgen. Als u er in uw huidige financiële status beter voor staat dan in het verleden en dit ook zwart op wit kunt aantonen, is dit zeker een optie die u moet proberen. Een andere manier om te lenen met een negatieve BKR is door eens een keertje langs te gaan bij maatschappijen die zich niet hebben aangesloten bij het BKR. Hier is de kans des te groter dat u toch nog aan het gewenste geld zal geraken. Tot slot is er ook nog zoiets als de minilening die u een heel eind verder kan helpen.

De minilening is de ideale oplossing als u wil lenen met een negatieve BKR. Het is ook een manier van geld ontlenen die met de dag populairder wordt. Zoals de naam al aangeeft, gaat het om een lening waarbij een minibedrag wordt ontleend van de kredietmaatschappij. Geen tienduizenden Euro’s in dit geval, maar meestal enkele honderden tot een paar duizend Euro. Een beperkt bedrag dat voor vele mensen toch al meer dan voldoende is. U kunt zo perfect lenen met een negatieve BKR. Geen controle hier van uw huidige BKR codering of geen analyse van uw vroegere situatie. Bij het aangaan van een minilening wordt enkel gekeken naar de huidige situatie en is het enige wat u de kredietmaatschappij zult moeten verstrekken een recent loonstrookje en een geldige identiteitskaart. Het is zelfs zo dat heel wat minileningen tegenwoordig gewoon online kunnen worden afgesloten. Gewoon een kopie van uw loonstrook en uw identiteitskaart doorsturen en binnen een zeer korte termijn heeft u het geld op uw rekening. De volgende keer dat u weer een bedrag wilt ontlenen, is vaak zelfs een sms’je voldoende. Handig toch om zo geld te lenen met een negatieve BKR.